Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bertiik

2. 11. 2008 10:02
Trochu Váš článek zjednoduším...

Solidarita dle levicové definice je, že místo abych věnoval korunu potřebným dle svého uvážení, jsem donucen dát korunu a půl státu, aby někteří potřební, které bych si pravděpodobně nevybral, dostali padesát haléřů...

0 0
možnosti

MatějMatolín

2. 11. 2008 11:01
Re: Trochu Váš článek zjednoduším...

R^

0 0
možnosti

lupus2

2. 11. 2008 0:03
pravičácké bludy

Během konjunktury, nebo v oblastech s mnoha pracovními příležitostmi a vysokými platy (Praha), pracují skoro všichni. Takže pravičácké teze o líných sockách a povalečích jsou nesmysl. Je jasné, že nikoho neláká představa dřít za málo peněz.  

0 0
možnosti

MartinJiskal

2. 11. 2008 0:30
Re: pravičácké bludy

samozrejme, ale jak jinak si zakomplexovani porazenci muzou vysvetlit svoji dokonalost ? ti co maj jinej nazor musej byt neco menecennyho.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

1. 11. 2008 23:19
Des bes!

Setnicko, zamenujes solidaritu s okradanim!

-

Solidarita je zalozena na tom, ze si sam vyberu, koho podporim a jak, ne na vyberu penez a jejich preozdeleni (pro ziskani politickych bodu), pak totiz stavi ciste na populismu a zavisti k tem, co maji vic. Fakt, kolik toho stat sezere na vlastni rezii nebo projektech, ktere mi jdou proti srsti, pomijim, tragictejsi je, ze kdyz socialisti vsechno prozerou, zduvodni touhle ¨solidaritou dalsi dane.

-

Ze to u nas dobrovolne nefunguje? Poc asi? Protoze to tu padesat roku valcovali komunisti a zbytek socky - s odvody (vcetne solidarni zdravotni dane) jak je mame nastavene proste neni z ceho brat. A ze podnikatele optimalizuji dane? Kdyby mohli, dovedu si predstavit, ze by je optimalizovali i timhle zpusobem.

0 0
možnosti

MartinJiskal

2. 11. 2008 0:28
Re: Des bes!

opakovani matka moudrosti

" Kdyby se opravdu všichni ti, kteří dnes kritizují výši daní a množství z nich dnes "sponzorovaných" socek,  v minulosti  více finančně podíleli na chodu organizací typu hospiců, nemocnic a starali se o své věkovité příbuzné, tak jak se holedbají, že by to dělali, nemusely by být daně tak vysoké. "

ono to jaksi nefunguje nikde a nikdy, vymlouvat se na komunismus je slepota. procpak asi vznikla ruzna levicova hnuti ? to se vsichni meli tak vytecne pri minimalnich danich a obrovitanske dobrovolne stedrosti ? to neexistovala chudoba, o nejslabsi bylo dobrovolne postarano atd. ?

0 0
možnosti

Todd Bertuzzi - verze 1

1. 11. 2008 23:12
Solidarita

je soucit s nemohoucím důchodcem, soucit s nemocným člověkem, ale nikoli soucit se zdravým mladým líným levicovým povalečem Setničko. Rv

0 0
možnosti

Radek0075

1. 11. 2008 23:41
Re: Solidarita

Todde, vypadlo ti jedno písmenko. ...ale nikoli soucit se zdravým mladým líným levicovým povalečem Setničkou. Nic jinýho totiž tohle příživnický prase z Lihovýho domu není.

0 0
možnosti

Radek0075

1. 11. 2008 21:54
Milej Setničko,

ptám se tě v každé diskuzi pod tvými žvásty a dneska se tě zeptám znova. Píšeš že seš podnikatel, ale nejsi evidován ani v ŽR, ani v OR. Jak je to možné? Jinak chápu že daně musejí být vysoké, z něčeho musí být financován provoz Lidového domu, ani oranžový americký kamion a Billboardy ODS mínus nebyly zadarmo. ČSSD za své krajské zastupitele získá každý rok 70 Mega ze státního rozpočtu, tj. peněz které jsou určeny na "solidaritu." Myslíš si snad, že příživníci v Lidovém domě jsou doopravdy těmi potřebnými, na které by jsme se měli všichni skládat?

0 0
možnosti

JBetak

2. 11. 2008 8:01
Re: Milej Setničko,

R^

0 0
možnosti

NáhodněProcházející

1. 11. 2008 21:10
Blabol..

1) obvykly omyl levicaku, kteri ziji v predstave, ze solidarita = vyber dani a nasledne prerozdeleni... Pritom jednim z piliru solidarity je dobrovolnost... Vyber kolik a komu dam ze svych prostredku...

2) rad bych vedel, jak je na tom se solidaritou, tou opravdovou solidaritou, sam autor. Autore, kolik % ze svych CISTYCH prijmu venujete potrebnym? Kolik % ze sve vyplaty venujete hospicum, duchodcum, nezamestnanym, postizenym, nemocnym? Jako kovany levicak se solidarnim a socialnim citenim jiste nejdete pod 50% ;-) Ale spis nepustite ani chlup. Jako vetsina levicaku. Plno slov ale skutek utek :-)

0 0
možnosti

MartinJiskal

1. 11. 2008 21:22
Blabol..

nekoho kdo neumi cist

" Kdyby se opravdu všichni ti, kteří dnes kritizují výši daní a množství z nich dnes "sponzorovaných" socek,  v minulosti  více finančně podíleli na chodu organizací typu hospiců, nemocnic a starali se o své věkovité příbuzné, tak jak se holedbají, že by to dělali, nemusely by být daně tak vysoké. "

0 0
možnosti

Linde CZ

1. 11. 2008 20:21
Sorry, ale prijde mi to jako blabol..

...solidarita je (prinejmensim v mych ocich) vec veskrze dobrovolna, je to akt svobone vule a projev dobre mysli.

Nasilne odebrani a nasledne vyuziti prostredku, bez moznosti bezbolestne alternativy, je pro me pouhym prerozdelenim.

.

Ale chapu, ze se najdou jedinci, pro ktere je i kradez jenom takovou jakoby solidaritou. Lip to zni ;-)

0 0
možnosti

Linde CZ

1. 11. 2008 20:23
Re: Sorry, ale prijde mi to jako blabol..

jinak idealnim zpusobem reseni spolecenske solidarity, je dle meho mechanismus ktery jiste vsichni zname - pojisteni. Proc to levici nestaci, nevim.

0 0
možnosti

verb

1. 11. 2008 20:21
Setničko, Setničko

trochu si pletete pojem s průjmem. Pořádně si přečtěte, co jste napsal a hodně se nad tím zamyslete...

0 0
možnosti

kraken

1. 11. 2008 20:07
Mate pravdu, ALE...

Pro zacatek - ja sam sebe povazuji za stredo-pravicoveho (podotykam, ze jsem zamestnanec a berou prumerny plat...jen tak pro jistotu :-) ). Proto take nesouhlasim s vasim prvnim odstavcem, ktery dela z pravicove smyslejicich lidi hyeny (nerikam, ze takovi nejsou...ale takovi jsou i nekteri levicaci,kterym nedochazi,ze soilidaritu sponzoruji z dani).

Oproti tomu (mozna prekvapive) skoro slovo od slova souhlasim s druhym odstavcem, ideou clanku.

A kde ze je to ALE? Ze u nas se socialni davky silne naduzivaji ci zneuzivaji. Socialni sit je prilis stedra a tak defacto demotivujici. Jak je mozne, ze lidi, co "v tom umi chodit" maji casto na ruznych socialnich davkach vic, nez pracujici? To je spatne...

Myslim, ze kdyby se davky rozdelovali lepe (hlavne z pohledu realne potrebnosti), souhlas se solidaritou na vsech stranach politickeho spektra by se vyrazne zvysil.Kdyby system nedemotivoval k praci,meli bysme se lepe vsichni a bylo by i vice penez na davky pro potrebne.

0 0
možnosti

Sampis

1. 11. 2008 20:22
Re: Mate pravdu, ALE...

Souhlasím s tím,že je divné "je mozne, ze lidi, co "v tom umi chodit" maji casto na ruznych socialnich davkach vic, nez pracujici". Ovšem nepovažuji to za chybu sociálního systému, ten mi přijde dokonce málo měký. Problém je v příjmech zaměstnanců, které jsou tak nízké, že je přesáhnou i sociální dávky. Jinýmy slovy je nepřijatelné, aby byly pracující nuceni chodit pro sociální dávky.

Možná si to neuvědomujete, ale brát průměrný plat znamá patřit k lépe placené menšině.

0 0
možnosti

vdanicek

1. 11. 2008 19:51
Pane Setnicka pletete si pojmy

dle blogu jste pravicovy politik jako Paroubek je pravicovy manazer. Nechcete si to prohodit s ODS oni na levo vy na pravo?;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS